Julidans NL: 60

Julidans
Julidans NL: 60
Genre:
Theater
Serie en/of festival:
Julidans NL / Julidans
Uitvoerenden:
Amos Ben-Tal (NL/IL) / OFFprojects

‘Iets om naar uit te kijken in Julidans: de 60-minuten versie van 30, over het tikken van tijd’, schreef de Volkskrant. De nieuwe voorstelling 60 is het laatste hoofdstuk uit een serie performances over het concept tijd. Een fysieke zoektocht vanuit verschillende perspectieven. ‘Mateloos fascinerend wat Ben-Tal doet met perceptie van ruimte, tijd en menselijk handelen’, aldus Trouw ****. Wereldpremière op Julidans!

MEER INFORMATIE

Ben-Tal richtte zijn collectief OFFprojects op met dansers die eerder verbonden waren aan o.a. Nederlands Dans Theater, de Israëlische Batsheva Dance Company en Emanuel Gat Dance – die behoren tot de beste dansgezelschappen ter wereld. Als choreograaf begeeft Amos Ben-Tal zich vaak buiten de gebaande paden, vandaar ook de naam: OFFprojects. In zijn werk laat hij dans op natuurlijke wijze samensmelten met andere disciplines als muziek, tekst en beeld.

Zijn multidisciplinaire voorstellingen worden lovend ontvangen. Voor Howl (een samenwerking met Spinvis) ontving Ben-Tal de prestigieuze Dioraphte Dansprijs 2016. Uit het juryrapport: ‘Door de diversiteit, het complexe en tegelijkertijd het universele en gemeenschappelijke van de mens te zoeken in zijn voorstelling, nodigt Ben-Tal ons uit om te communiceren. Met behulp van de ongelofelijke vaardigheden van de performers maakt hij dat iedereen zich bewust wordt van zijn eigen menselijkheid.'

60 is een samenwerking met ICK Amsterdam. Dit platform voor hedendaagse dans, geleid door Emio Greco & Pieter C. Scholten, produceert internationale dansvoorstellingen en initieert samenwerkingen met gastkunstenaars. Eerder creëerde Ben-Tal in samenwerking met ICK Amsterdam en Ballet National de Marseille één van de zeven choreografieën voor 7EVEN, te zien tijdens Julidans 2017.

60 maakt deel uit van Julidans NL, een showcase van interessante dansmakers in Nederland voor internationale dansprogrammeurs. De Julidans NL-voorstellingen zijn ook toegankelijk voor het publiek.

PROGRAMMAVEL
Julidans laat uit duurzaamheidsoverwegingen minder papieren dagvellen drukken. Bekijk daarom hier het programma met meer informatie over en rondom de voorstelling.


Julidans organiseert het internationale bezoekersprogramma Julidans NL in samenwerking met Dutch Performing Arts. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

logo Minbuza voor deelnemerslijst      LOGO DPA RGB DEF