Julidans NEXT: Hope Hunt and the Ascension into Lazarus

Julidans
Julidans NEXT: Hope Hunt and the Ascension into Lazarus
Genre:
Dans
Serie en/of festival:
Julidans NEXT / Julidans
Uitvoerenden:
Oona Doherty (IR)

Stompend, zwetend theater, virtuoze transformaties. Oona Doherty neemt ons mee op reis door de  groezeligste straten van Europa. Ze destilleert de mannelijke ziel. Het is een fysieke ervaring op de grens van lichaam en geest. En een jacht op de hoop

MEER INFORMATIE

Terwijl op het Julidans hoofdpodium Session te zien is, de samenwerking van Sidi Larbi Cherkaoui met het boegbeeld van de Ierse Riverdance, Colin Dunne, presenteert Julidans NEXT een ander (heel anders!) Iers talent: Oona Doherty. Ze belichaamt de Ierse onderklasse in een zeer knap gedanst pamflet tegen sociale ongelijkheid.

'Oona Doherty danst een intelligente, rauwe en tegelijk uiterst gedetailleerde performance, vol scherpe lichaamstaal. Een schitterende solo. Er zit geen minuut teveel in dit krachtige, indrukwekkende dans-essay over het stereotype van de kansarme man. Het is fascinerend en ontroerend en ze is simpelweg een fenomenale performer.' The Times is duidelijk: gaat het zien!

Doherty timmert vanuit Noord-Ierland hard aan de weg en danste en choreografeerde bij meerdere Europese gezelschappen. In Nederland kennen we haar o.a. van de Tilburgse groep T.R.A.S.H.
Haar nieuwe solovoorstelling Hope Hunt & The Ascension into Lazarus begint buiten het theater, op straat voor de Melkweg. We zien alle bekende white trash-stereotypes voorbijkomen voor we mee naar binnen worden genomen. Daar begint een krachtige voorstellingen over de (Ierse) samenleving.
Hope Hunt & The Ascension into Lazarus houdt het midden tussen fysiek theater, sociaal essay en dans. Nooit belerend, integendeel, er mag zeker gelachen worden; maar wel begeesterd en raak.

Julidans NEXT is het podium voor een nieuwe lichting choreografen, die een connectie hebben met een dansmaker op het hoofdpodium. De verwantschap zit in de thema’s en/of de vorm. Het is dan ook interessant beide voorstellingen na elkaar te zien. Daarom begint Julidans NEXT vroeger op de avond en is altijd goed met het hoofdprogramma te combineren.

PROGRAMMAVEL
Julidans laat uit duurzaamheidsoverwegingen minder papieren dagvellen drukken. Bekijk daarom hier het programma met meer informatie over en rondom de voorstelling.